Retailers vinden verspreiding belangrijk

Retailers vinden de verspreiding van folders nog altijd een belangrijk middel om hun doelgroep te bereiken. Meer dan vijftig procent van de folderaars bestaat uit de groep retailers en met betrekking tot het volume geldt zelfs dat tachtig procent van retailformules afkomt. In het moderne digitale tijdperk wordt de papieren folder nog altijd als belangrijk marketinginstrument ingezet door retailers. Nielsen Media Research heeft een onderzoek verricht naar de bestedingen van reclame uitingen. Er is volgens dit onderzoek nog altijd sprake van een stijging van de bestedingen, waarbij er van verschillende mediakanalen gebruik wordt gemaakt.

 

De online media heeft overigens wel de grootste stijging bereikt, maar werd daarbij op de voet gevolgd door het ongeadresseerde reclamedrukwerk dat in de brievenbussen werd bezorgd. De folders maken een fors onderdeel uit van de bestedingen. Grote retailers als Blokker en Kruidvat staan wat dat betreft hoog op het gebied van folderverspreiding net als de bekende grote bouwmarkten als Gamma, Praxis en Karwei.

 

In de toekomst zal de aandacht van retailers gericht blijven op de inzet van verschillende mediakanalen en vooral op een combinatie van kanalen, zodat de consument de juiste boodschap zal ontvangen. Naast de papieren versies van folders bestaan er ook digitale folders, zodat de consument meerdere mogelijkheden krijgt om via uiteenlopende kanalen de reclame te bekijken. Overigens stellen consumenten het ook zeer op prijs om in de brievenbus proefexemplaren van producten te ontvangen. Daar kan nog altijd meer gebruik van worden gemaakt door de retailers om een hogere attentiewaarde te krijgen.

Previous post:

Next post: