Tijdsbesteding van gemiddeld driekwartier voor lezen reclamefolders

De gemiddelde Nederlander besteedt elke week ongeveer driekwartier van zijn tijd aan het bekijken van reclamefolders. Omgerekend op jaarbasis komt dat uit op ongeveer achtendertig uren, wat dus bijna een volledige werkweek is qua aantal uren. De tijd die eraan besteed wordt, kan echter ook weer worden terugverdiend door de grote besparing die het kan opleveren. Op de dagelijkse boodschappen kan met het doornemen van folders meer dan 33 procent worden bespaard. Dat blijkt onder meer uit de gegevens van het onderzoek Thuis Binnen Bereik. Elk jaar weer wordt dit onderzoek gehouden en daarbij wordt onder meer het bereik van de folders onder de loep genomen net als de respons op de reclamefolders die huis-aan-huis verspreid worden. De Gouden Deurmat is overigens toegekend aan Kruidvat.

 

In 2011 is het aantal folders per huishouden licht gedaald van 36,9 op wekelijkse basis naar 36,5 folders. De waardering is deze keer echter het grootst van alle gemeten keren. De huis-aan-huis folder krijgt van de consument namelijk een 7,4 als cijfer.

 

Kruidvat krijgt Gouden Deurmat

De resultaten van het onderzoek hebben niet alleen betrekking op het bereik, maar ook op de waardering voor de reclamefolders en het aantrekkelijkheidaspect ervan. Het onderzoek leidt dan ook naar diverse scores, waaruit vervolgens een TBB score naar voren komt. De TBB score vormt de basis voor de prijs van de beste folder voor consumenten. Dat is de Gouden Deurmat en die is tijdens het congres Dag van de Brievenbusreclame aan Kruidvat uitgereikt. De plaatsen twee en drie waren bestemd voor de Albert Heijn en de Aldi. Via de website van de DDMA is het mogelijk om de rapportage van Thuis Binnen Bereik in te zien.

Previous post:

Next post: